Prva zrkadlovka: Canon 700D vs. Nikon d3400

Úvodní stránka Fotofórum Jak vybrat digitální fotoaparát? Prva zrkadlovka: Canon 700D vs. Nikon d3400

Označeno štítky: ,

  • Toto téma obsahuje celkem 3 odpovědi. Do diskuze (2 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Jan Rybář a poslední změna proběhla před 7 roky.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #10379
      Maria
      Host

      Dobry den,

      chcela by som sa spytat, ktory z fotoaparatov – Canon 700D a Nikon d3400 by bol vhodny na kupu „prvej zrkadlovky“ – urcenej najma na klasicke rodinne fotenie a cestovanie (ale so zaujmom zlepsovat sa vo fotografovani, ktore je mojim konickom). Cenovo su pre mna oba prijatelne. Oba som drzala v ruke, lepsie sa mi manipulovalo s Nikonom (je mi aj sympatickejsi :). Podla toho co som citala, Canon patri do „vyssej kategorie“, avsak neviem, co presne toto znamena – jedna sa o lepsiu kvalitu fotiek, pripadne horsie parametre ?

      Poslednou alternativou je este Nikon 5600d, ktory uz o cosi prevysuje moj povodny rozpocet, ale v pripade, ze existuje naozaj dobry dovod, preco by bolo dobre zan priplatit, bola by som ochotna do toho ist.

      Dakujem za radu,
      Maria

    • #10394
      Martin R.
      Host

      Pro mě je ovladatelnost tím hlavním rozhodovacím faktorem. Pokud jste měla možnost oba aparáty držet a lépe se vám manipulovalo s Nikonem, tak není co řešit.

      Pokud jde o rozdělení do tříd, tak to nemá žádný vliv na kvalitu snímků. Aparáty vyšší třídy mají některé funkce navíc (některé jsou užitečné, o jiných se to nedá říci).

    • #10396
      Aleš
      Host

      Maria pozrite sa také na zrkadlovky od Pentaxu, K-50, K-S2, K-70. Za podobné peníze jako
      za Canikon získáte navíc u každého Pentaxu odolnost proti prachu, dešti i mrazu, dva rollery,
      hranolový hledáček s optického skla. A jak napsal Martin, velmi žádoucí je si aparáty osobně
      vyzkoušet a osahat…

    • #10403
      Jan Rybář
      Správce

      Mario, zdraví Vás, pokud by to jen trochu šlo, sáhněte do kapsy trochu hlouběji, kupte ten Nikon D5600, nebo, pokud byste ještě sehnala za lepší cenu, více méně ten samý stroj Nikon D5600… Byť samozřejmě platí vše, co tu píší kolegové – z hlediska toho, jaký vyleze z foťáku obrázek, to je opravdu více méně jedno, jsou to vše stroje dost podobné – případně zvažte ještě nějaké méně nápadné adepty typu Canon 750D… Držím palce, JR

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 vlákna odpovědí
  • Téma ‚Prva zrkadlovka: Canon 700D vs. Nikon d3400’ nepřijímá nové odpovědi.