Vyber fotoaparatu pre blog

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel MzM a poslední změna proběhla před 6 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvky
    • #12763
      nijntjeuska
      Host

      Zdravim, planujem si zalozit blog o rucnych pracach a potrebovala by som si kupit nejaky vhodny fotoaparat. Doma mam len kompakt Canon Ixus, asi 10 rokov stary. Fotit planujem v interieri staticke predmety. Nie som nijako nadana (zlaty rez musim pomaly pocitat, nevidim ho) a fotenie ma doteraz nijako nechytilo, ale kvoli blogu sa mu chcem zacat venovat. Nemam v plane byt ziadna profi fotografka. Dakujem za tipy.

    • #12791
      MzM
      Host

      Já bych statický předmět v interiéru vhodně nasvítil* a použil klidně Canon Ixus, optimálně na nějakém stativu. Na web to stačí bohatě.
      Rozumné nasvícení scény dělá s výslednou fotografií mnohem víc kouzel než nějaký nový fotoaparát. Pak nezapomenout malé ISO atd…

      * více zdrojů světla – stolní lampy optimálně se stejnými žárovkami/zářivkami/LED, nebo klidně dva levné externí blesky (např. YN 560 – ty zvládne odpálit i prehistorický kompakt)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Téma ‚Vyber fotoaparatu pre blog’ nepřijímá nové odpovědi.