Vhodny objektiv

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Honza a poslední změna proběhla před 6 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvky
    • #14937
      Marta
      Host

      Dobry den, mam digitální zrcadlovku Canon EOS 100D body s dvema objektivy EF-S 18-55mm IS STM + 75-300mm DC III. Ne uplne zcela mi vyhovuji, a zvazuji jejich vymenu za jeden lepsi, ktery by mi nahradil tyto dve alternativy. Fotim prevazne ve mestech nebo krajinu na dovolenych, ten vetsi je v rozliseni, ktere je pro me temer nevyuzitelne a u toho mensiho mi pri beznem foceni chybi „trochu vice te vzdalenosti“. Jaky objektiv byste mi dle vasich zkusenosti doporucili? Dekuji.

    • #14974
      Honza
      Host

      Co myslíte tím, že Vám při focení základním zoomem chybí „trochu více té vzdálenosti“? Myslíte tím, že potřebujete jiště více přiblížit, než kolik Vám umožní nejdelší ohnisko 55mm, a nebo naopak byste uvítala více věcí do záběru, než kolik se Vám tam vejde na nejkratší ohnisko 18mm?

      Pokud potřebujete záběr více přiblížit a z nějakého důvodu se Vám nechce vyměňovat objektiv, tak by pro Vás mohl pomoci nějaký univerzální EF-S 18-135mm, případně ještě hůře 18-200mm. V obou případech Vás ale ujišťuji, že se nebude jednat o jeden lepší objektiv, ale o jeden horší … Pokud naopak potřebujete mít více věcí v záběru, budete si muset pořídit ještě třetí objektiv, a to něco typu EF-S 10-18.

      Často pomůže udělat pár kroků dopředu nebo dozadu, ale někdy to nejde. Pak holt nezbude než sundat objektiv a nasadit jiný …

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Téma ‚Vhodny objektiv’ nepřijímá nové odpovědi.