Fotoaparát na sport

Úvodní stránka Fotofórum Nejrůznější otázky Fotoaparát na sport

  • Toto téma obsahuje celkem 1 odpověď. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel MzM a poslední změna proběhla před 6 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Autor
    Příspěvky
    • #15121
      Dominika
      Host

      Dobrý den, chtěla bych poprosit, zdali by jste mi nepomohli. Hledám foťák především na hokej a florbal, popřípadně fotbal a jiné míčové sporty. Dáte mi nějaký tip? Zatím fotím na Canon SX710 SH. Děkuji moc Dominika

    • #15189
      MzM
      Host

      Pokud se bude fotit sport v hale, je potřeba dostat na čip dost světla – světelný objektiv, i tak budou potřeba časy kolem 1/200 a rychlejší – ISO 1600+ spíš 3200, takže něco co moc nešumí. Taky se hodí, aby foťák uměl aspoň 5-6 snímků/s – to ale umí snad všechny. No, a aby to nebylo moc drahé, tak mi vychází zrcadlovka z druhé ruky.
      Mimo halu bývá víc světla, tak to nebude na techniku tak náročné, stačí i méně světelné, a tudíž lehčí a levnější (většinou) objektivy.
      Nějaký blesk na zmíněné mimosportovní dění se taky hodí.

      Asi něco ne úplně starého, takže třeba Nikon D200 už ne-e, D300 už skoro taky ne (doplňte si ekvivalenty Canon, Pentax, …).

      Takže třeba tu D300 (umím jen Nikon 🙂 ) (raději D7200, možná i D700) a k tomu nějaký delší objektiv. 70-200 je do haly skoro dlouhý, ale jde, na FX (D700 asi optimum), na DX by se mi líbil 50-150 od Sigmy, ale to je těžká drahá potvora. Zase světelná a ostrá… Něco kratšího na vyhlašování, fotky z lavičky a podobné akce, klidně základ 18-55, možná pevnou 35. Pevná 50 (levná) se taky dá použít ale není to úplně ono (nebo to prostě jenom neumím).

      Pokud by bylo více peněz, tak dražší, rychlejší, světelnější modely…

Aktuálně je na stránce zobrazeno 1 vlákno odpovědi
  • Téma ‚Fotoaparát na sport’ nepřijímá nové odpovědi.