První zrcadlovka

  • Toto téma obsahuje celkem 0 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Honza a poslední změna proběhla před 7 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #9520
      Honza
      Host

      Ahoj,

      plánujeme si s přítelkyní pořídit naší první zrcadlovku. Mohl by nám zde někdo poradit s výběrem jak zrcadlovky, tak objektivu/ů ?

      POŽADAVKY:
      Chceme jí používat na cestování, ale fotit chceme v podstatě všechno. Ideálně abychom mohli fotit i vzdálenější objekty, např. zvířata. Zároveň abychom byli schopni natáčet kvalitní videa (nečekáme TOP kvalitu, na to není ani náš rozpočet). Dalším velkým (hlavně mým) požadavkem je focení za nízké hladiny osvětlení. Počítám s tím, že k tomu bude potřeba dokoupit nějaký objektiv k tomu určený. Co jsem se tak dozvěděl, setové objektivy nejsou nic moc ale pro nás jakožto začátečníky by to mohlo stačit, než se s tím vším pořádně naučíme zacházet.

      ROZPOČET:
      Ideálně kdybychom se vešli do 20 tisíc za zrcadlovku + setový objektiv + příslušenství. Druhý objektiv by se dokoupil časem. Maximální strop je 25 000.

      SHRNUTÍ:
      Foťák na cesty, ale fotit budeme chtít v podstatě vše. Chceme zároveň i kvalitní video a určitě možnost kvalitního focení a natáčení za nízkého osvětlení.

      MŮJ NÁVRH:
      Co momentálně zvažuji je Nikon D3300 + 18-105mm objektiv + případně dokoupit Nikkor 35mm f/1,8. Co si o tom myslíte ?

      V čem se ztrácím, jaký je rozdíl mezi objektivy 18-55mm a např. 18-105mm. Pokud bych si měl tipnout, tak bych řekl že je tam rozdíl v maximálním přiblížení. Dále pak rozdíl mezi Nikkor 35mm f/1.8 a 50mm f/1.8 ?

      Co byste nám doporučili jako vhodný fotoaparát + objektiv/y ?

      Děkuji předem za odpovědi

      Honza

Aktuálně je na stránce zobrazeno 0 vláken odpovědí
  • Téma ‚První zrcadlovka’ nepřijímá nové odpovědi.