Zrcadlovka kvalita výstupu

Úvodní stránka Fotofórum Jak vybrat digitální fotoaparát? Zrcadlovka kvalita výstupu

  • Toto téma obsahuje celkem 5 odpovědí. Do diskuze (1 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Ondra a poslední změna proběhla před 5 roky a 9 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Autor
    Příspěvky
    • #16621
      Ondra
      Host

      Dobrý den,

      rád bych pořídil zrcadlovku. Porovnání specifikací strojů je OK, ale zajímá mne hlavně výstup z něj a jeho kvalita. Třeba D5600 má hodně nastavení, D3400 jich má samozřejmě méně, ale jak jsou na tom obrazovým výstupem? Dělá D3400 stejné fotky jako D5600? Když bychom porovnali jednu a tu samou fotku z obou strojů… Jde mi o to, jestli krom více tlačítek a nastavení, dostanu za více peněz i lepší fotku nebo ne. Nepotřebuji miliony nastavení, ale kvalitní výstup, s kterým se dá i dále pracovat. Zároveň i velké rozlišení fotografie 6000×4000 a více. Jednalo by se především o fotky venku (panorama atd…) a hýbající se objekty (zvířata, sport). Rád uvítám i jiné tipy (pokud jsou) na fotoaparáty, než jsem zmínil.

      Díky, Ondra

    • #16622
      Mýla
      Host

      Dobrý den,

      dobrá otázka 🙂

      Obrazový výstup D5600 není lepší než obrazový výstup D3400. Dle DxOMark je to dokonce naopak…

      https://www.dxomark.com/cameras/brand-nikon/launched-between-2002-and-2018/launch_price-from-0-to-45200-usd/sensor_format-sensor_apsc#hideAdvancedOptions=false&viewMode=list&yDataType=rankDxo

      Dle mého se jedná o stejný senzor a rozdíl je chyba měření…

      Mýla

      • #16625
        radilek
        Host

        Tak ono vice tlacitek a nastaveni muze umoznit delat lepsi fotky. Kdyby vyslednou fotku delala jen kvalita obrazoveho vystupu, byla by ve foto obchodech treba setina produktu, co je tam ted.
        krom tech tlacitek, cudliku a funkci potrebujete taky objektivy, ktere jsou pro kvalitu vystupu vice nez dulezite a pak taky dovednost tu kvalitu obstarat. Ty objektivy jsou vetsinou drazsi nez telo …. i kdyz samozrejme zalezi, co myslite formulací „kvalitní výstup, s kterým se dá i dále pracovat“ ..kazdy si pod tim predstavuje trochu neco jineho.

        • #16628
          Ondra
          Host

          Jasně určitě, že se tlačítkama a nasvatevním dá udělat lepší fotka, o tom žádná. Mně jde o to, když vezmu a nastavím úplně to stejné na obou (když vezmeme max. limit D3400 a to stejné nastavím na D5600), stejným objektivem. Tak z jakého foťáku vyleze lepší fotka? Pozná se to vůbec okem (v kompu, na papíře)?

      • #16627
        Ondra
        Host

        Díky za odkaz, jen jak se v tom správně zorientovat? Větší číslo je lepší? Co konkrétně symbolizují ty čísla?

    • #16624
      radilek
      Host

      Rozdíl může být teoreticky způsoben i jinou části hardwaru, jako třeba RGB sensorem ci procesorem, ale v tomhle pripade netusim, jestli ten hardware neni stejny komplet, proto jsem napsal, ze teoriticky. Jinak souhlas, ze obrazova kvalita vystupu tech dvou pristroju bude dosti podobna ci skoro stejna.

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 2 vlákna odpovědí
  • Téma ‚Zrcadlovka kvalita výstupu’ nepřijímá nové odpovědi.