Dobrý den, asi jde stále natvrdlá, jen pro ujasnění. Pokud chci tisknout fotku ve formátu A3, tak zadám při tisku největší možné rozlišení 300dpi? Tím se tedy fotka sama o sobě, která nese informací, že má 76dpi zvětší v rozlišení? Tak to mám chápat? A jde takové rozlišení zadat i přímo u prodejce přes tisk?
A druhý dotaz, přišli mi fotky od fotografky, tuším fotí na ccanon 5D Mark III, a od ní ve vlastnostech fotky je hned udána fotka v rozlišení 300dpi….to je jako jak možné nastavit?
A poslední dotaz, hodně slýchám a dočítám se, že na výsledné fotce závisí tělo ale obzvlášť i objektiv, který dokáže fotku povznést, tzn. že když mám canon m50 a fotím seťákem, 15-45mm, tak výsledné foto bude horší kvality než s adaptérem pevná 50mm? A pokud ano, jaký objektiv by měl ještě lepší výsledky?
Mockrát děkuji za jakoukoliv odpověď, potřebuji v tom mít jen trochu jasno, jsem začátečník a potřebuji dělat pěkné fotky, které se dají posléze upravit a vytisknout i do formátu A4 popř. A3. A foťák mám krátce na zkoušku, pokud zjistím, že byla lepší volba třeba canon 77d, možná k němu po čase přejdu.